El Montseny i l'Erola, bellesa natural

Patrimoni culturalGastronomiaObservació floraSenderismeNatura i relaxNatura i famíliaFauna terrestre

 

Properes sortides: 14 de maig

Grup obert

Preu: 28,00 €/persona 

 

El Parc Natural del Montseny (reserva de la Biosfera), destaca no només pel seu patrimoni natural, sinó també pel seu patrimoni immaterial, ple d’històries, llegendes i tradicions, i el patrimoni arquitectònic, amb capelles, ermites, torres i castells.

Hi ha diverses propostes per a conèixer i viure aquest patrimoni. La que us proposem és una caminada de poca dificultat des del poble de Viladrau fins a l’ermita de l’Erola (uns 4 km). Pel camí passarem pel mas La Sala, on va néixer el bandoler Joan Sala i Ferrer en “Serrallonga”.


Amb el guiatge d’educadors de la Funadció Vincles, us ajudarem a descobrir aquests valors naturals i culturals, tot gaudint d’un àpat fet al caliu de la masoveria de l’Erola.

Podreu sentir-vos bandolers o ermitans per un dia, en un indret on els castanyers i l'aigua de les fonts i rierols us hi acompanyaran

 

PROGRAMA


El programa proposat comença a Viladrau, des d’on ens desplaçarem a peu fins a l’Ermita de l’Erola, pel camí ral i de romiatge de Viladrau a Sant Segimon i El Brull. Durant el camí el guia us ajudarà a descobrir la història de’n Joan Sala (conegut com el bandoler Serrallonga), la font del ferro i de la imatge trobada de l’Erola.

Durant el trajecte es fan petites parades per experimentar i viure amb els sentits la natura. Arribada a l’Erola i dinar, que es farà entre tots a la llar de foc de l’ermita amb productes de km 0, tot compartint les vivències de la passejada i l’espai custodiat.

Es retorna havent dinat per un altre camí, tot passant per la casa on va néixer en Serrallonga i escoltar i/o interpretar alguna de les seves històries.


Reservar

A TENIR EN COMPTE:

  • El recorregut caminant és de baixa dificultat: 5 km d'anada en pujada (amb und esnivell de 150m) i tornada (volta circular).
  • El dinar el realitzarà el propi guia amb productes de proximitat i amb la col·laboració dels participants a la sortida. 

 

Facebook