Gaudeix dels paisatges esculpits pel riu Ebre

Rius, cascadesPatrimoni culturalGastronomiaObservació floraTurisme d’aventuraFauna terrestre

Dates de les properes sortides: 20-21 de maig del 2017

Grup obert

Preu: 105,00 €/persona 

 

Amb una superfície de 204 hectàrees, la zona de Sebes és un espai fluvial que conserva bona mostra de vegetació aigualosa i de ribera. Comprèn l’espai natural de Sebes, situat al marge esquerre del riu Ebre, aigües amunt de l’embassament de Flix, on s’ha format un dels canyissars més extensos de Catalunya i on es conserva un bosc de ribera gairebé intacte que creix esplendorosament a les illes fluvials, anomenada Reserva Natural de Sebes.


La Reserva destaca per la fauna que s’hi pot observar (a la primavera hi aniden cigonyes), per les oliveres centenàries del Mas de Pitoia (a partir de les quals s’elabora l’oli Mas de Pitoia) i el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga, on es pot veure com era la vida vora del riu antigament.

PROGRAMA

Matí arribada al centre d’informació de la Reserva Natural de Sebes. Realitzarem una visita guiada per la reserva de la mà d’un guia local. Visitareu la Reserva acompanyats d’un guia expert, que us ajudarà a descobrir el valor de la zona: camps d’oliveres centenàries, boscos mediterranis, aiguamolls... També gaudireu dels cavalls de la Camarga, una raça de cavalls que pastura en zones d’aiguamolls. Gràcies a la seva presència, ajuden al manteniment de la zona, afavorint la presència d’espècies com la cigonya, la qual es veu fàcilment durant la primavera. Visitareu el Centre d’interpretació del Camí de Sirga, on es pot veure com era la vida vora del riu (els sirgadors transportaven mercaderies a través del riu).


Acabada la visita a la reserva visitareu un molí d’oli d’oliva totalment tradicional, encara en funcionament, on es realitza l’elaboració de l’oli del Mas de Pitoia, que podreu adquirir. Comprant aquest oli ecològic esteu colaborant amb els projectes més emblemàtics del Grup de Natura Freixe.

OLIFLIX és un petit molí d’oli d’oliva que ha estat recuperat, després de molt temps d’inactivitat. Amb el molí hem recuperat els sistemes d’elaboració tradicionals de l’oli d’oliva, essent el fruit d’aquest
treball un oli d’oliva verge extra elaborat al més pur estil artesanal. A l’interior de la casa d’Oliflix, es troba el cor de nostra artesania, el molí de pedres de granit, element fonamental per l’elaboració de l’oli
d’oliva verge Extra de qualitat superior. El molí està compost per dos grans rodes de pedra de granit, amb un pes cada una de 2000 kgs.


Dinar a càrrec del client i tarda lliure. Allotjament a l’hotel i esmorzar.

Per acabar de conèixer l'espai, el matí del 2n dia fareu un recorregut en kayak pel meandre de Flix, d'aigües tranquiles. És una manera saludable, lúdica i divertida de conèixer l'espai!

 

 


Visitareu el Molí OliFlix, un antic molí d'oli encara en funcionament.

Durant la primavera diverses parelles de cigonyes crien a la Reserva.

Reservar

A TENIR EN COMPTE:

  • Aquesta sortida es durà a terme a partir de 4 persones.
  • L’activitat de kayak es podria fer el mateix dia per la tarda.
  • A la comarca on s’ubica Flix destaca per tenir una sèrie d’escenaris
    històrics de la Batalla de l’Ebre. www.turismeriberaebre.org/que-fer/patrimoni-cultural
  • Concretament al poble de Flix hi ha un refugi antiaeri molt interessant de visitar (visita d’uns 30 min, 3€/persona). Cal reservar prèviament donat que no està sempre obert al públic.
  • L’hotel disposa d’una petita zona d’spa.
Facebook