Descarregar

Descobreix la finca agroecològica La Font i el seu entorn natural

VEURE MAPA
Rius, cascadesGastronomiaSenderismeNatura i famíliaFauna terrestre

La finca de la Font, al Lluçanès, es troba immersa en un paratge singular on es compagina l’activitat agrària i ramadera sostenibles amb la conservació de la natura.


Visitareu, de la mà de biòlegs experts, les actuacions de restauració fetes al torrent i el pantà de Garet i la flora i la fauna que hi viu. El propietari també us mostrarà com té cura de la terra i el bestiar, i us oferirà un dinar amb vedella i xai ecològics produïts a la seva pròpia finca.

PROGRAMA

Matí: arribada a la finca La Font, ubicada a Lluçà, i rebuda per part del propietari de la finca, en Pere Garet. El propietari us explicarà breument com gestiona la seva finca de forma sostenible: ramaderia ecològica, generació de biomassa i ecoturisme. Podreu gaudir de com el seu gos l’ajuda amb els ramats d’ovella ripollesa i vaca de l’Albera. (1hora aprox.).

Sabíeu que el cranc americà és una espècie invasora que cal erradicar?

Posteriorment, gaudireu de l’entorn natural de la finca de la mà de biòlegs experts del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter. Coneixereu els valors naturals del torrent i el pantà de Garet, que acull una gran riquesa d’espècies: ocells, peixos i invertebrats aquàtics (com les nàiades o musclos de riu) així com altres animals i plantes. Pescareu crancs invasors, buscareu invertebrats aquàtics i finalment plantareu un arbre de ribera, per contribuïr a la conservació de l’espai (2h aprox).


Finalment el Pere us oferirà un dinar a la masia amb productes ecològics de la seva finca (xai i vedella). En acabar, tindreu l’opció de comprar-li carn.


Mitjançant un salabre buscarem els animals que viuen al pantà de Garet.

En Pere Garet us explicarà com cuida la seva finca i el seu ramat de xais ecològics.


PREUS:

SORTIDA D'1 DIA
Durada Núm. pax  Preu pax*        
  1 dia  5   37,50 €
Reservar

A TENIR EN COMPTE:

  • Grup mínim de 5 persones.  
  • La finca disposa d’una casa de turisme rural amb capacitat per a 16 persones (bany compartit). Hi ha la opció complementària d’allotjar-s’hi.
Facebook